Saturday, December 23, 2006

Osaka

Oj, vad vi gick och gick. Vi hade bestämt att vi skulle ha en shoppingdag, så inget turistande och titta på sevärdheter. Det finns det ändå inte så många där.

Så vi började morgonen med att gå i electric town, där det skulle finnas massor av affärer som säljer elektronik, ungefär som Akihabara i Tokyo. Men det var inte alls likt, mycket mindre affärer, men vi kanske kom vid fel tid, borde kanske ha kommit på eftermiddagen. Jag tittade på en laptop, men får kolla hemma vad de kostar, kanske ändå är bättre att köpa det i Sverige.

Sen letatde vi redan på en bokaffär. Eller affär, jag tycker nog att det borde vara lite lättare att hitta. Vi hittade en liten gat där affären skulle ligga och såg en skylt uppe på en byggnad. Men vi såg inte vart man skulle gå in. Det var ett helt vanligt bostadshus. Så vi åkte upp till tredje våningen. Tänkte att det kunde vara där eftersom skylten var på tredje våningen. När vi kom upp, så var det en skylt om på dörren med namnet på butiken. Så vi gick in och där fanns minsann massa böcker om hur man lär sig japanska. Jimmy köpte en .

Sen gick vi till Kinokunya. Världens bästa bokaffär, i alla fall den i Tokyo. Den här var ltie mindre, men hade en bra del med engelska böcker. Jimmy köpte några japaskböcker, jag köpte en skönlitterär bok av en japansk författare.

Knatade runt i lite andra affärer. Åt sushi till middag. Så gott!!!

Kom tillbaka till hotellrummet vid nio, efter 11 timmar på stan.

No comments: