Friday, November 03, 2006

Fantastisk höstdag

Onama quasi national parkIdag är det helgdag i Japan. Culture day heter dagen, så jag antar att man ska vara kulturell.

Vi har varit med Pitoyo och hans fru till en nationalpark utanför Hakodate. Det heter Onuma Quasi National Park. Det var inte en äkta nationalpark, så det var därför den fick heta quasi.
Mycket vackert var det i alla fall. I bakgrunden så syns en vulkan, Mount Komagatake.

marie och gula höstlövMan åker hit för att titta på när löven ändrar färg. Japanerna älskar ju körsbärsblomningen på våren och höstlöven på hösten. Och trots att bästa veckan för att se detta var förra veckan så var det otroligt vackert. Vissa löv var knallröda och andra brandgula. Trädet bakom mig var knallgult. Man kände sig som ett litet barn när man gick runt där bland alla löven. man ville hoppa i högarna och slänga sig på marken och rulla runt.


Efter lunch hyrde vi cyklar och cyklade runt sjön. Det var ca 13 km. Lite jobbigt med tanke på att japanska cyklar inte är gjorda för våra långa ben. Man var lite öm i sitt oshiri efteråt. Men det var skönt att komma ut och röra på sig. Luften är otroligt frisk här. Pitoyo säger att på vinter är det det enda som finns här. Det finns inget att göra, bara frisk luft.

jimmy gillar mörkt ölEfter cykelturen testade vi lite öl som är bryggt i närheten. Det fanns tre olika typer av öl. Jimmy gillade den mörkaste såklart. Tänk så fint hår han har efter all öl han har druckit. Kampai!

doraemon

Doraemon är en mangafigur, som skapades 1969. Han reste i tiden från 2100-talet för att hjälpa en pojke. Doraemon är en robotkatt, som är en kattversion av inspector Gadget.

Han är en klassiker, en av de första mangafigurerna i form av en robot. Han är väldigt populär här i Japan, som Kalle Anka i övriga världen.

1 comment:

Anonymous said...

VIlken härlig dag för er, hoppas det blir många av den sorten.
puss o kram