Monday, May 14, 2007

Kanda Matsuri

I går var vi vid Kanda Myojin för att titta på festivalen Kanda Matsuri. Festivalen har ägt rum ända sen Edo-perioden och är en av de tre största i Japan. Det var otroligt många människor som gick runt och bär på helgedomar. Allt för att bringa lycka. Festivalen äger bara rum vartannat år, så det var kul att vi kunde tima in det.

Det fanns massor av spännande mat, yakitorispett, någon sorts rätt med grönsaker, ägg och kött, och banan doppad i choklad blev ätet av oss. Som ni ser blev vi extra glada av bananerna, de var ju så fina med strössel på.


Efteråt åkte vi till Kejsarpalatset oh gick runt därinne lite. Sen lämnade Jimmy och jag mamma och pappa så de fick klara sig själva hem. Vi förklarade vägen till tunnelbanan och nu har de ju åkt så mycket, så det gick jättebra. De behövde ju inte byta så det var inte så svårt. Jimmy och jag åkte hem och bytte om och åkte sedan tillbaka till palatset och sprang en mil. Gött... När vi kom till mamma och pappa för att gå ut och äta middag bestämde vi oss för att köpa hem McDonalds istället. Mamma är förkyld så det var skönt för henne att slippa gå ut så mycket. Vi åt en ny burgare, Tamago Mac (Tamago betyder ägg). Det var två köttbitar, ett ägg, bacon och någon riktigt pepprig sås. Väldigt gott.

3 comments:

Anonymous said...

vad lycklig man kan se ut med en banan full av strössel på.....synd att husmor har blivit förkyld,har hon Banarnesnok nu då?nej det var elakt sagt.......ni får ha det så himla bra allihopa.....här dröjer våren......mattanten Bergkvist (igen)

Anonymous said...

oj vad spännande äta banan med strössel men det är klart allt ska man ju passa på att pröva.kram till er alla.

Marie said...

Banarnesnok har hon ju alltid så det är ingen större skillnad. =)
Det var inte riktigt lika gott som det såg ut med bananen i strössel, det smakade inte så mycket choklad, utan mest vanlig banan.