Tuesday, May 15, 2007

Sumo

Så var det måndag och äntligen dags. Nu skulle det bära av till Ryogoku och titta på sumoturneringen som precis har startat.

Förmiddagen spenderade jag och Jimmy på gymmet och mamma och pappa irrade runt i kvarteret. De gick visst lite vilse, men hittade tillbaka till slut. Åt lunch innan vi åkte. Väl framme stod vi utanför för att vänta in när de stora (i flera bemärkelser) stjärnorna kom. Man märkte på jublet från de andra som kollade vilka som var bra. Sumobrottarna verkar vara riktigt populära bland tjejerna, som flockades runt dem.

När vi kom in i arenan var den mycket större än jag förestält mig. men det är väl för att på TV ser man inte övre våningen, där vi satt. Trots att vi satt så högt upp såg vi jättebra. Innan matcherna i den högre divisionen började presenterades de som skulle tävla.

Vilken upplevelse det var att se matcherna på riktigt. De har verkligen massor av fuffens för sig innan de börjar slåss. De kastar salt, gör massa gymnastiska övningar, en var så vig att han kunde gå ner i spagat. Sen när båda sätter ner en näve i marken så börjar de. Vilka smällar de fick till ibland. Vissa matcher tog en liten stund medan vissa var över på någon sekund.

1 comment:

Anonymous said...

Aj, aj, aj... då har "Husmorsgumman" lärt sig nya tacklingar nu då. Bäst att sköta sig när hon kommer hem och basar igen;-)...fast nu längtar jag efter henne!!
Hälsningar från "Sopproten" Eriksson