Thursday, May 10, 2007

Tsukiji

Imorse blev det väldigt tidigt, vi möttes halv sex för att åka på värdlens största fiskmarknad, Tsukiji. Det är så spännande att se hur fiskarna (mest tonfisk) auktioneras ut. Mamma och pappa brukar ju gilla att gå på saluhallar och liknande, så här var de i himmelriket. Tonfisken som mamma står bredvid vägde 173 kilo (tror jag, frågade en man hur många kilo den vägde och han pekade på siffran på fisken, men det stod 1730 och det verkar ju lite mycket).

Det fanns alla möjliga fiskar och massor av olika bläckfiskar. Den här var nog den mest färgglada. Ser lite otäckt ut med alla sugkoppar. Det finns ett ställe nära där vi bor som säljer bläckkebab. Det är som en liten bulle med en bläckfiskbit i, jag har inte testat än, men ska nog göra det.

4 comments:

Anonymous said...

Oh vad fint det är överallt... Tänk så mycket kultur ni får uppleva... Måste vara skönt att ha mamsen och papsen på besök... Ha det så bra..Kram Karolin

Anonymous said...

Det ser ut som Tuttan har dragit upp fisken själv.
Är det sant att japanerna äter fisk minst sju dagar i veckan och att kött kostar 1000 kr/kg?

Om ni vill se ett svenskt djur som omväxling så finns vår Oxan, från Oxelösund på www.jogerso.mine.nu
Hon får ungar inom några dagar.

Hälsa alla svenskar och japaner!

Monica o Rolf

PS Har Jimmy med tumstocken och snickarpennan?

Anonymous said...

Vi uppe i backen har full koll på vad ni sysslar med. Så sköt er!

Marie said...

Vad kul att ni håller koll.
Och nej, det är inte sant att kött kostar 1000 kr/kg, men det är dyrare än hemma. Eftersom de importerar det mesta köttet blir det dyrt, fisken däremot fångar de själva så det blir billigare. Men jag vet inte om de äter fisk så ofta som en gång om dan. Men det är möjligt.